Frequently Asked Questions (FAQ)


Onze gerechten

Onze gerechten zitten boordevol groente. Minimaal 200 gram per gerecht. Vaak zelfs meer. Het Voedingscentrum adviseert per persoon om op een gehele dag 250 gram groente te eten. Met onze gerechten ben je dus al minimaal 80% op weg!

Ja, al onze gerechten zijn 100% vegan. Wij vinden 100% plant-based beter klinken want onze gerechten onderscheiden zich door de hoeveelheid groente, minimaal 200 gram per gerecht.

De maaltijden zijn minimaal 400 gram en bedoelt als een maaltijd voor 1 persoon. Ben je met meerdere mensen warm dan tegelijkertijd meerdere maaltijden op. Houd in geval van de magnetron wel een langere bereiding aan (dubbele tijd). Iedereen eet waar hij zin in heeft, hoe lekker is dat ;).

Wij houden van het gebruiken van natuurlijke ingrediënten en wij houden niet van eten weggooien. Invriezen is al heel lang een bewezen goede manier om eten te bewaren. Op het moment van invriezen wordt al het goede letterlijk bevroren tot het moment dat jij het opwarmt. Dit in tegenstelling tot gekoelde maaltijden waarbij na bereiding de versheid afneemt en dus ook de goede voedingsstoffen afnemen. Uiteindelijk gooien we door in te vriezen allemaal minder eten weg. Wel belangrijk als je je realiseert dat we per persoon gemiddeld 34 kg eten per jaar weg gooien.

De volgende gerechten bevatten geen gluten:

  • Green Protein Bowl
  • Tikka Coconut Masala
  • Sunshine Curry

Aangezien in onze keuken ook gekookt wordt met gluten, kunnen we ondanks alle inspanningen die we treffen voor het koken van een glutenvrij gerecht niet helemaal uitsluiten dat er enige sporen van gluten in bevinden.

Dit verschilt per gerecht. De maaltijden kunnen in de oven of magnetron opgewarmd worden. De sauzen en soepen in een pan of magnetron. De flammkuchen in de oven. Je hoeft het gerecht niet te ontdooien. Lees per gerecht de bereidingsinstructie. Gemiddeld heb je binnen 10 minuten een warme maaltijd op tafel.

Ja echt! Wij maken gebruik van speciaal ovenbestendig folie (tot en met 200 graden). Prik een paar kleine gaatjes in het folie en plaats het gerecht midden in de voorverwarmde oven.


Bewaren en opwarmen

Onze gerechten worden vriesvers geleverd (-18 C). Je kunt ze dus direct in je eigen vriezer doen. Ook kun je ze bewaren in je koelkast. Eet dan het gerecht binnen 4 dagen.

Mits bewaard in de vriezer zijn de gerechten maximaal 1 jaar houdbaar (-18° C). We adviseren echter om binnen 4 maanden de gerechten te consumeren voor de optimale smaakbeleving. Vries de gerechten na ontdooien niet opnieuw in. In de koelkast zijn de gerechten minimaal 4 dagen houdbaar.

Ja, dat kan. De gerechten zijn 4 dagen houdbaar in de koelkast. Houd er wel rekening mee dat je de gerechten minder lang hoeft op te warmen. Ongeveer een derde van de aangegeven bereidingstijd.

Mits bewaard in de vriezer zijn de gerechten maximaal 1 jaar houdbaar (-18° C). We adviseren echter om binnen 4 maanden de gerechten te consumeren voor de optimale smaakbeleving. Vries de gerechten na ontdooien niet opnieuw in. In de koelkast zijn de gerechten 4 dagen houdbaar.

De maaltijden kunnen in de oven of magnetron opgewarmd worden. Je hoeft het gerecht niet te ontdooien. Lees per gerecht de bereidingsinstructie. Gemiddeld heb je binnen 10 minuten een warme maaltijd op tafel.

Ja echt! Wij maken gebruik van speciaal ovenbestendig folie (tot en met 200 graden). Prik een paar kleine gaatjes in het folie en plaats het gerecht midden in de voorverwarmde oven.

Ja, het bakje en de folie zijn speciaal gemaakt voor opwarming in de magnetron of oven (max. 200 C). Prik wel gaatjes in het hittebestendige folie zodat het gerecht goed gaar gestoomd wordt.

Dat kan. Helaas hebben niet alle magnetron dezelfde aanduidingen. Kies in dat geval voor het dichtstbijzijnde lagere wattage en warm iets langer op.

Dat kan. Voor opwarmen in de oven kun je de tijd aanhouden op de verpakking. De gerechten worden op een gelijkmatige manier verwarmd, dus je hoeft geen tijd toe te voegen.

Bij het opwarmen in de magnetron werkt het iets anders. Hierbij geldt de vuistregel om de tijden van de maaltijden bij elkaar op te tellen.

Check altijd voor het eten of het eten lekker warm is, door door het gerecht te roeren. Zo niet, plaats het dan afgedekt nog even in de oven of magnetron.


Bezorging

Wij bezorgen gratis vanaf €40 in de Randstad.

Buiten de Randstad bezorgen we gratis vanaf €60. Voor bestellingen onder €60 rekenen we €9,95 bezorgkosten.

Wij bezorgen dinsdag en donderdag in heel Nederland, uitgezonderd de Waddeneilanden.

Wij bezorgen 2 dagen per week, dinsdag en donderdag. We bezorgen tussen 8.00-19.00.

De avond voor levering ontvang je een track & trace link met een tijdsvak van 2 uur voor de volgende dag.

De avond voor levering ontvang je een track & trace link met een tijdsvak van 2 uur voor de volgende dag.

Wij bezorgen onze maaltijden vanaf €40, kortom een minimale bestelling van 6 gerechten.


Duurzaamheid

Al onze gerechten komen in een kartonnen verzenddoos en deze kan gerecycled worden door het bij het oud papier weg te gooien. Je kunt er ook voor kiezen om de lege doos bij de volgende bezorging mee te geven aan de bezorger, dan recyclen we de doos voor jou. Onze maaltijdbakjes zijn gemaakt suikerriet/bagasse (90%) cellulose met een polyester barrière (10%). De bakjes zijn BPA/PFAS vrij en er kan dus veilig uit gegeten worden. Het bakje is na gebruik weer volledig recyclebaar. Doe ze schoon bij het plastic-inzameling. Scheiden is ook mogelijk. De barrière aan de binnenzijde kan worden verwijderd uit het bakje, met een kleine moeite is dit met een scherp mesje mogelijk. Het bakje kan dan bij het oud papier en de folie bij de plastic-inzameling.

Wij werken zoveel mogelijk met lokale leveranciers voor onze ingrediënten, vaak binnen een straal van 50 km van onze keuken en die net als ons duurzaamheid belangrijk vinden. Wij weten dus waar ons eten vandaag komt en weten ook dat onze maaltijden niet ten koste van milieu, mens en dier zijn gegaan. Het grootste deel van de ingrediënten die we gebruiken zijn biologisch, dit zijn bijvoorbeeld onze groenten, kruiden, pasta, rijst en noodles.

Wij hebben gekozen voor een partner die klimaatneutraal bezorgd. De CO2 uitstoot wordt volledig gecompenseerd door het planten van bomen.


Abonnement

Dat kan door in te loggen op je abonnement account. Klik op de volgende link: wijzigen abonnement.

Als je fan bent van onze producten en een abonnement neemt, dan zijn wij blij en dan belonen we je met €5 korting.